joi, noiembrie 28, 2024
AcasăFAPT DIVERSUnde se găsesc cele mai periculoase 5 E-uri

Unde se găsesc cele mai periculoase 5 E-uri

- Advertisement -

E-urile sunt aditivi alimentari care fie dau culoare, fie îmbogăţesc gustul produselor pe care le cumpărăm.

Dar, în timp ce unele sunt inofensive, iar altele recomandate a se consuma frecvent, sunt E-uri care nu au ce căuta pe masa noastră, pentru că sunt extrem de toxice şi, în timp, pot provoca boli grave.

E 155 – ESTE UN COLORANT ARTIFICIAL

Este nociv mai ales pentru astmatici, are efect cancerigen, determina hiperactivitate, dar şi sensibilizarea tegumentelor.

Unde îl găseşti: în produse de cofetărie şi în special în prăjiturile pe bază de ciocolată.

E 315 – ESTE UN STABILIZATOR DE CULOARE

Încetineşte absorbţia vitaminei C, slăbind sistemul imunitar. Este iritant pentru piele şi ochi.

Unde îl găseşti: în produsele congelate de la raftul de carne sau la pescărie, dar şi în băuturile carbogazoase.

 

E 385 – ESTE UN ANTIOXIDANT ARTIFICIAL

Duce la tullburari gastrointestinale şi la crampe musculare. Determină tulburări de metabolism şi inhiba coagularea sângelui.

Unde îl găseşti: carne de peşte, moluşte, crustacee, dressing-uri, sucuri, produse pe bază de ouă.

E 621 – ESTE UN POTENTIATOR DE AROMĂ CU EFECTE NEUROTOXICE

Dă greaţă, arsuri la stomac, migrenă, tulburări respiratorii şi, mai grav, boli precum Parkinson sau Alzeihmer.

Unde îl găseşti: într-o gamă largă de alimente, de la condimente la supe sau piureuri concentrate, sucuri sau ketchup.

E 1520 – ESTE UN ÎNDULCITOR ARTIFICIAL, OBŢINUT DIN PETROL

Are efect neurotoxic, dă depresie şi probleme cardiace. Este nociv şi pentru piele, ducând la apariţia dermatitelor.

Unde îl găseşti: este utilizat ca antigel pentru echipamente auto, dar şi în cosmetice sau în produse de cofetărie, îngheţată şi popcorn.

sursa: femeia.ro

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite