Sorin Anghel. Campioană judeţeană în acest an, CSM Olteniţa se gândeşte la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, acolo unde oraşul de la vărsarea Argeşului în Dunăre a fost reprezentată de foarte multe ori. Rezultatele din ultimul an şi jumătate vin ca o consecinţă a muncii lui Virgil Bogatu. Cu un avans considerabil faţă de ocupanta locului secund în campionatul judeţean, olteniţenii vor avea două săptămâni de foc. Numai că impresia pe care au lăsat-o în ultima perioadă nu este una tocmai plăcută.
La barajul pentru promovarea în Liga a 3-a, olteniţenii vor avea o misiune infernală. Pentru a nu juca şi din toamnă în campionatul judeţean, CSM Olteniţa trebuie să treacă de FC Chitila, echipa campioană a Bucureştiului. Primul meci va avea loc la Chitila, la 20 iunie, în vreme ce returul va avea loc o săptămână mai târziu, la Olteniţa.
Trecem peste prestaţiile îndoilenice din campionat şi facem referire la modul în care campioana judeţeană a tratat finala Cupei României – Memorialul Tache Ionescu. Clubul condus de către Ionel Piţoi a preferat să abordeze acest meci cu juniorii, sub pretextul că briliantele lui Bogatu s-ar putea accidenta înaintea meciurilor de baraj. Nimeni nu crede în aşa ceva.
O finală trebuie tratată cu motoarele turate la maximum. În plus, un meci dintre Chirnogi şi Olteniţa nu este unul oarecare. Publicul îl aşteaptă cu nerăbdare, fanii se manifestă zgomotos, antrenorii fac totul ca să câştige. Nu s-a întâmplat şi anul acesta. Olteniţelor le-a fost teamă că vor pierde întâlnirea de la Chirnogi. Acesta este adevărul.
Chirnogenii s-au impus cu 9-0 într-un meci fără istoric şi au câştigat primul trofeu după o pauză de 15 ani. Precedenta performanţă datează din anul 2000, atunci când Sportul Chirnogi a promovat în Liga a 3-a la capătul unui sezon în care s-a duelat cu Navol Olteniţa.
Victoria Chirnogi este în acest moment clubul cu cea mai bună organizare din fotbalul judeţean. Jucătorii îşi primesc salariile la timp, gruparea condusă de către Mircea Dan îşi plăteşte cu regularitate taxele către stat, dar cel mai important aspect trebuie menţionat în ceea ce priveşte grupele de copii şi juniori. În vreme ce Olteniţa, Independenţa, Lehliu Gară sau Mânăstirea mimează interesul pentru sectorul juvenil, la Chirnogi există 3 grupe de copii. Toate participă în întrecerile judeţene, toate au antrenori care au jucat fotbal, antrenori care vor să crească în valoare alături de cei pe care acum încearcă să-i ajute să ajungă fotbalişti.