marți, noiembrie 26, 2024
AcasăACTUALITATEZiua Educaţiei la Călăraşi / Manifestări artistice şi lansarea cărţii „Vânătorii de...

Ziua Educaţiei la Călăraşi / Manifestări artistice şi lansarea cărţii „Vânătorii de stele” scrisă de Stela Anghel

- Advertisement -

Rodica Zaharia. În fiecare an, pe 5 octombrie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Educaţiei. Întrucât în acest an ziua de 5 octombrie a căzut în calendar duminica, Casa Corpului Didactic Călăraşi a organizat o serie de manifestări în cursul zilei de luni, 6 octombrie, în sala de şedinţe a Primăriei Călăraşi.

S-au derulat activităţi prin prezentare de creaţii literare, recitare de poezii, momente de teatru, dans şi programe artistice susţinute de elevi ai Şcolilor Gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, „Mircea Vodă”, nr.7, „Mihai Viteazul” şi ai Liceului Tehnologic „Dan Mateescu” din municipiul Călăraşi, elevi de la Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, Liceul Tehnologic „Constantin George Călinescu” din Grădiştea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ciocăneşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă şi ai Şcolii Gimnaziale „Iancu Rosetti” din Roseţi.

Tot în cadrul acestei manifestări a fost organizată şi o lansare de carte. Profesoarea Stela Anghel şi-a lansat volumul „Vânătorii de stele”, ce-a de-a doua carte literară şi ce-a de-a şaptea, dacă socotim şi cărţile de specialitate ale autoarei.

Activităţile organizate în cadrul manifestării prilejuite de „Ziua Internaţională a Educaţiei” au fost coordonate de directorul CCD, Camelia Croitoru, domnia sa bucurându-se de prezenţa oficialilor călărăşeni şi anume primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, prefectul George Iacob, inspectorul general adjunct al ISJ Călăraşi, Constantin Tudor şi directorul Direcţiei pentru Cultură din Călăraşi, Sorin Danciu.

Printre invitaţii de marcă s-au numărat şi Silviu Angelescu, profesor univesitar la Univesitatea Bucureşti, totodată scriitor, istoric literar, publicist şi autor de manuale, Ştefan Dulu, directorul general al Editurii Semne – Artemis, Pavel Şuşara, autor, critic de artă, expert internaţional în evaluarea lucrărilor de artă, gazetar, autor de cronici şi critică literară, oameni importanţi care au avut numai cuvinte de laudă la adresa autoarei Stela Anghel.

Camelia Croitoru, director al Casei Corpului Didactic din Călăraşi a făcut o precizare în cadrul evenimentului, atât în calitate de gazdă a manifestării, cât şi în calitatea de consilier local.

„Doamnei profesoare Stela Anghel i s-a oferit distincţia de cetăţean european de onoare al Institutului Forome din Charente-Maritime, iar eu, şi în calitate de consilier local, spun că îmi pare rău că Franţa a reuşit să o descopere mai repede decât noi. Promit să fac demersurile necesare ca lucrurile, aici, la Călăraşi să nu rămână aşa, asta pentru că doamna Stela Anghel merită să fie cetăţean de onoare al Călăraşiului”, a precizat Camelia Croitoru, director CCD Călăraşi.

La rândul său, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a transmis mesajul său cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei:

„Provin dintr-o familie de intelectuali şi ştiu cât de greu trăiam alături de părinţii mei, spun asta pentru că aveau salarii mici, învăţam mult şi condiţiile erau deosebit de grele. Ce ar fi o ţară fără educaţie? Ce ar fi o ţară fără cultură? Ar fi fost un haos intelectual şi când spun asta mă gândesc la ce merite au profesorii în schimb, la sacrificiile care le fac pentru pregătire, la modul în care vă transmit informaţiile de care aveţi nevoie, lucruri care sunt făcute din suflet de către învăţători şi profesori, oameni care au harul trimiterii acestor lucruri. Şi pentru asta trebuie să ne înclinăm toţi în faţa lor. Ziua Educaţiei este o zi care ar trebui să o serbăm ca atare, trebuie să arătăm respect acestor oameni, acestor binemeritaţi îngeri ai învăţământului şi să le facem viaţa mai uşoară. Să le arătăm respect înseamnă că ei îşi ating un scop, în sufletul lor se simt respectaţi. Vă mulţumesc în numele meu, al Consiliului Local, în numele meu de părinte şi bunic, dar şi în numele tuturor călărăşenilor care au copii sau nepoţi. Suntem convinşi că eforturile dumneavoastră nu sunt în zadar. Călăraşiul are şi va avea mereu valori, atât în rândul intelectualilor ca profesori, cât şi în rândul elevilor, spun asta pentru că, acolo unde merg, ne fac cinste atât nouă, familiilor lor, cât şi dumneavoastră. La mulţi ani.”

Şi profesoara Stela Anghel, autoarea volumului „Vânătorii de stele” a făcut câteva precizări pe marginea noii creaţii, dar şi cu privire la proiectele de viitor.

„Vânătorii de stele sunt însuşi cititorii mei, cei care au viziune, ei sunt cei care caută în fiecare carte şi nu se lasă satisfăcuţi până nu se regăsesc. O lansare de carte poate să fie ca o acrobaţie pe sârmă fără plasa de rezistenţă, dar eu, astăzi, sunt un om norocos, plasa de rezistenţă sunteţi voi, cititorii mei. Alături de mine este şi nepoata mea. Am ţinut să fie alături de mine pentru împreună cu ea, voi scrie o povestire care se va numi „Povestirea next” pentru că acest „next” mă face să am încredere în tânăra generaţie, astfel încât bunica să devină co-autor, iar nepoata autor”, a mărturisit emoţionată, profesoarea Stela Anghel.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite