Mircea Brânduşă. Ionuţ Stan este de 4 ani primarul comunei Lehliu Sat. După ce a fost învestit în urma scrutinului din 27 septembrie pentru al doilea mandat, obiectivul său major ca ales al comunităţii va fi în continuare identificarea de soluţii pentru problemele cu care se confruntă cetăţenii, prin implicarea directă şi promptă în rezolvarea acestora şi nu în ultimul rând pentru dezvoltarea edilitară. Despre ceea ce a reuşit să facă în mandatul precedent, dar şi despre ceea ce şi-a propus pentru următorii 4 ani, Ionuţ Stan oferă detalii interesante în materialul de mai jos.
Rep: D-le primar, a fost greu, a fost uşor în primii 4 ani în funcţia de primar?
I.S.: Pentru începutul mandatului a fost foarte greu pentru că veneam din privat la administrarea unei localităţi. A fost ca atunci când faci primii paşi în viaţă. Dar, pe măsură ce timpul a trecut, secretele administraţiei locale s-au risipit şi rezultatele au început să apară şi nu oricum ci doar pozitive.
Rep: Cum aţi caracteriza, după 4 ani, activitatea dvs în fruntea primăriei?
I.S.: Administraţia, după părerea mea, nu este o chestiune uşoară dar asta nu înseamnă că mă plâng că e greu. Este un mod de lucru căruia trebuie să-i acorzi importanţă zi de zi. Lucrurile care se fac într-o comunitate, pe care eu o consider o familie mai mare, trebuie prioritizate şi puse într-o anume ordine în funcţie de mai multe criterii. Unul dintre ele ar fi latura financiară. Un alt criteriu se referă la eligibilitate. Când vorbim de infrastructura unei comune, investiţiile trebuie cronologizate. Din acest punct de vedere vreau să fiu foarte pragmatic, pentru că toate investiţiile trebuie să înceapă cu infrastructura subterană, asta nu înseamnă că nu se poate investi şi în celelalte proiecte.
Rep: La ce v-aţi gândit în toţi aceşti ani, d-le primar?
I.S.: Doar la siguranţa cetăţeanului, pentru că în aceşti 4 ani am investit foarte mult în muncă, foarte multe sentimente pentru oamenii din localitate.
Rep: Ce aţi reuşit să faceţi pentru comunitatea dvs. în aceşti ani? Puteţi să faceţi o retrospectivă a investiţiilor derulate în cei 4 ani de mandat?
I.S.: Printre cele mai semnificative proiecte finalizate se regăsesc următoarele: Modernizare drumuri locale prin asfaltarea a 7 km de străzi de interes public local; Modernizarea a 5,5 km prin asfaltare de drumurisăteşti; Lucrări de întreţinere şi reparaţii prin pietruire a 16,5 km drumuri în satele Lehliu şi Săpunari; Reabilitare şi modernizare podeţ între cele două căi de acces ale satului Săpunari; Construire trotuare acces pietonal pe ambele părţi ale podeţului din satul Săpunari; Extindere sediu primărie prin construirea unui corp anexă unde vor funcţiona birouri administrative şi arhivă; Construire aleei pietonale în centrul civic; Înfiinţare locuri de joacă pentru copiii din satele Lehliu şi Săpunari; Achiziţie buldoexcavator; Modernizare parc sat Lehliu dotat cu iluminat nocturn, mobilier stradal, bănci şi coşuri de gunoi; Modernizare iluminat public stradal în comună prin montarea a 450 lămpi cu tehnologie led; Înfiinţare sistem de supraveghere video cu 20 de camere în satele Lehliu şi Săpunari.
Rep: Ţinând cont că anul 2020 a fost un an pandemic, cum l-aţi putea caracteriza pentru administraţia publică locală din Lehliu Sat?
I.S.: Într-adevăr, virusul Covid şi-a spus cuvântul şi în comuna noastră. Personal am dat dispoziţii să se ia toate măsurile privind siguranţa cetăţeanului. Din punct de vedere administrativ, pot spune că 2020 a fost un an ca toate celelalte, cu proiecte, cu multă muncă, implicare şi responsabilitate.
Rep: Pentru cum v-aţi dus la bun sfârşit primul mandat, ce notă vă daţi?
I.S.: N-aş putea să-mi acord o notă, pentru că s-ar putea să greşesc. I-am lăsat pe cetăţeni să mă evalueze şi asta s-a văzut la scrutinul din 27 septembrie când mi-au acordat încrederea lor pentru a conduce comuna încă 4 ani.
Rep: Care sunt priorităţile primarului Ionuţ Stan pentru mandatul 2020-2024?
I.S.: Proiecte sunt multe, însă ca şi priorităţi enumăr următoarele: Înfiinţare reţea distribuţie gaze naturale; Reabilitare, modernizare şi dotare grădiniţe; Înfiinţare reţea canalizare sat Lehliu cu documentaţie depusă şi sat Săpunari aflată în lucru; Reabilitare şi înfiinţare trotuare în satele Lehliu şi Săpunari; Înfiinţare teren de sport cu gazon artificial; Reparaţii drumuri săteşti prin pietruire a 16.5 km; Înfiinţare două locuri de joacă în satele Lehliu şi Săpunari; Amenajare parc comunal în satul Lehliu cu iluminat nocturn şi mobilier stradal; Cadastrare sistematică teren extravilan cu titlu de gratuitate pentru locuitori; Înfiinţare sistem de supraveghere video în satul Săpunari; Înfiinţare echipă fotbal.
Rep: Care este mesajul pe care doriţi să-l transmiteţi locuitorilor?
I.S.: Oamenii, locuitorii acestei comune au avut un aport foarte important la toate obiectivele şi proiectele noastre. În acest sens le mulţumesc pentru sprijinul acordat atât pentru ceea ce am făcut, cât şi pentru ceea ce vom face mai departe. Şi nu în ultimul rând pentru încrederea pe care mi-au acordat-o încă 4 ani. Pentru sărbătorile de iarnă le doresc multă sănătate!