Muzeul Dunării de Jos Călăraşi vă invită, în perioada 15-19 aprilie 2019, să participaţi la atelierele dedicate programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, Să fii mai bun!”.
Reprezentanţii Muzeului şi-au propus ca în această perioadă să desfăşoare o serie de activităţi interactive dedicate copiilor preşcolari şi şcolari, care au ca scop stimularea creativităţii şi dezvoltarea imaginaţiei acestora.
La sediul muzeului din str. Progresului nr. 4, vor putea fi vizitate următoarele expoziţii:
– Salonul de primăvară
– 1914-1918 Drumul spre Unire
Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.
Se pot face înscrieri la tel. 0242 313161; persoana de contact: Mihaela Crăciun.
La Secţia Arheologie, din str. 1 Decembrie 1918 (demisolul Consiliului Judeţean Călăraşi), este deschisă spre vizitare expoziţia de bază Evoluţia comunităţilor umane la Dunărea de Jos.
În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.00–12.00 se va desfăşura Atelierul: Să confecţionăm, să ne jucăm! în cadrul căruia participanţii vor realiza suporturi pentru ouă din carton, împreună cu muzeografii secţiei.
Taxa de atelier: 2 lei/persoană.
Taxa de vizitare: 1 leu/persoană.
Se pot face înscrieri atât pentru participarea la atelier, cât şi pentru vizitare la tel. 0722 270 848; persoana de contact: Anişoara Topârceanu.
La Secţia Etnografie şi Artă Populară poate fi vizitată expoziţia de bază Meşteşuguri tradiţionale la apus.
În perioada 15-19 aprilie, între orele 8.15-17.00 se va desfăşura Atelierul demonstrativ de încondeiat ouă.
Scopul acestui atelier de lucru este acela de a-i familiariza pe cei mici cu instrumentul de lucru şi anume chişiţa, cu tehnicile de lucru şi de a-i face să înţeleagă semnificaţia simbolurilor care apar pe coaja oului.
Aneci Aurica – meşter popular din localitatea Paltinu, judeţul Suceava împreună cu nora sa Aneci Marinela – meşter popular de asemenea, vor învăţa participanţii tehnica încondeierii şi vor pune la dispoziţia călărăşenilor ouă încondeiate cu motive tradiţionale româneşti de genul: ştergarul bucovinean, coarnele berbecului, calea rătăcită, grebla, soarele, trifoiul, motive florale, motive religioase, etc.
Taxa de atelier: 2 lei/persoană.
Taxa de vizitare: 1 leu/persoană
Se pot face înscrieri atât pentru participarea la atelier, cât şi pentru vizitare la tel. 0242311690; persoana de contact: Virginia Oană.
Înscrierile se pot face între orele 9.00–15.00.