Mircea Brânduşă. Mihail Penu şi-a început activitatea în administraţia locală în anul 1996. Până în prezent a bifat nu mai puţin de 7 mandate de primar, reuşind de fiecare dată să câştige încrederea celor peste 3150 locuitori din Chiselet şi a schimbat viitorul comunei complet prin proiecte de investiţii importante.
Rep: Care credeţi că au fost principalii factori care au contribuit la realegerea dumneavoastră că primar, mandat după mandat?
M.P.: Consider că cetăţenii comunei m-au reales în primul rând pentru că am realizat întotdeauna promisiunile făcute la începutul fiecărui de mandat. Şi pentru că am fost alături de ei şi de nevoile lor în orice împrejurare.
Rep: Care consideraţi că a fost cea mai importantă realizare a dumneavoastră ca primar în mandatele anterioare?
M.P.: Faptul că am reuşit să cunosc îndeaproape comuna şi locuitorii ei, precum şi dorinţele şi aspiraţiile tuturor cetăţenilor reprezintă cea mai mare realizare, baza de temelie pentru realizările mandatelor trecute şi pentru realizările mandatului în curs. De asemenea, am reuşit să schimb percepţia cetăţenilor despre instituţia primăriei şi i-am ajutat să înţeleagă faptul că eu şi echipa mea suntem în slujba lor.
Rep: Vă rog să enumeraţi, într-o ordine aleatorie, investiţiile prin care comuna Chiselet s-a schimbat considerabil într-o localitate europeană.
M.P.: Sunt foarte multe investiţii finalizate, fapt pentru care o să îmi cer scuze dacă voi omite ceva.
Asfaltarea a 5.9 km drumuri prin proiectul „Asfaltare străzi în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi”; Finalizarea proiectului cu obiectivul „Modernizare şi reabilitare Grădiniţa nr. 2 în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi”; Realizarea în proporţie de 90% a proiectului „Grădiniţa cu Program Normal cu trei săli de Grupă, sat Chiselet, judeţul Călăraşi”; Finalizarea proiectului cu obiectivul „Achiziţionare buldoexcavator în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi”; Finalizarea proiectului cu obiectivul „Teren multisport 40×20 m cu gazon sintetic”; Pietruirea străzilor comunale pe o lungime de 2 km; Dotarea a patru săli de clasă cu mobilier nou la Şcoala Gimnazială nr. 1 Chiselet; Achiziţionarea unui număr de 300 de uniforme şcolare pentru elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 Chiselet; În procesul de înregistrare sistematică au fost întocmite 2050 de cărţi funciare; Înlocuirea conductei metalice de apă potabilă şi a vanelor pe o lungime de 4 km; Reabilitarea sistemului de iluminat public cu lămpi LED; Montarea unui sistem video de supraveghere pentru siguranţa populaţiei; Amenajarea unui parc în incinta Căminului Cultural.
Rep: Ce proiecte v-aţi propus pentru următorii ani din acest mandat?
M.P.: Cele mai importante proiecte a fi implementate în acest mandat sunt următoarele: Finalizarea proiectului cu obiectivul „Construire unitate sanitară în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi” aflat acum în faza de licitaţie; Construirea unei săli de sport cu 105 locuri – Proiect finanţat de CNI; Amenajarea unui Complex sportiv finanţat de CNI; Finalizarea asfaltării tuturor străzilor din localitate, respectiv 4,5 km; Înfiinţarea sistemului de canalizare; Extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă potabilă;
Înfiinţarea sistemului de alimentare cu gaze naturale în parteneriat cu ADI GAZE; Înfiinţarea unei platforme pentru gunoiul de grajd; Reabilitarea, modernizarea, dotarea şi extinderea Căminului Cultural în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi; Construire şi amenajare Bază sportivă în comuna Chiselet, judeţul Călăraşi.
Rep: Care credeţi că vor fi principalele provocări / obstacole în calea realizării acestora?
M.P.: Principalul obstacol în calea realizării proiectelor propuse ar putea fi însăşi finanţarea lor europeană ori guvernamentală la termenele stabilite, iar toate celelalte provocări consider că pot fi depăşite prin muncă, seriozitate şi implicare totală din partea mea, a consiliului local şi a întregului aparat administrativ.
Rep: Ce surse de finanţare plănuiţi să accesaţi pentru proiectele pe care le-aţi enumerat mai sus?
M.P.: Dorim să accesăm fonduri europene, fonduri guvernamentale, dar şi fonduri proprii.
Rep: Cum vă propuneţi să atrageţi noi investiţii în comunitate?
M.P.: Am fost şi rămân deschis propunerilor de proiecte care să aducă plus valoare comunităţii, venite din partea instituţiilor, companiilor din mediul privat ori concetăţenilor noştri. Continuăm dezvoltarea comunei, creând infrastructură necesară atragerii de noi investitori. De asemenea, acordăm atenţie deosebită educaţiei, culturii, sportului şi mijloacelor de agrement pentru a promova localitatea cu împrejurimile ei ca zonă turistică.
Rep: Care sunt principalele învăţăminte din mandatele trecute pe care le veţi aplica în acest al 7-lea mandat?
M.P.: Am realizat că este nevoie de o echipă puternică de consilieri, de un viceprimar dornic de implicare şi soluţionare a problemelor comunităţii. Alături de aparatul meu administrativ şi de domnul Tudorel Fotin, aflat şi el la al treilea mandat ca viceprimar, ceea ce dovedeşte că este apreciat, doresc să continui proiectele începute şi să rămânem împreună pentru Chiselet.
Rep: Ne aflăm în apropierea sărbătorilor pascale, ce mesaj transmiteţi locuitorilor comunei Chiselet?
M.P.: Tuturor credincioşilor care sărbătoresc Paştele în această duminică le doresc să petreacă marea sărbătoarea a Învierii Domnului în pace şi cu sănătate. Chiar dacă şi anul acesta sărbătorile pascale ne găsesc într-un context dificil, sper ca aceste zile să le aducă câteva momente de destindere, să îi aducă alături de familia apropiată şi de cei dragi. Dragii mei concetăţeni, vă doresc să găsiţi în semnificaţia acestei mari sărbători puterea de a depăşi încercările, cu credinţă şi speranţa în mai bine. Sărbători pascale luminate, cu linişte în suflet şi bucurie în case!