Mircea Brânduşă. Vasile Stoica este primar al comunei Dorobanţu aflat la debutul celui de-al treilea mandat, primele două încheindu-le cu succes. Acest aspect este relevat de cetăţenii comunei mulţumiţi de ceea ce s-a realizat în cei 8 ani de administraţie cu un primar liberal în fruntea comunităţii. Vasile Stoica a demonstrat că vrea şi poate să facă pentru oameni ceea ce nu s-a reuşit în aproape 3 decenii, convins fiind că localitatea Dorobanţu are dreptul de a fi înscrisă pe harta comunelor prospere din judeţ şi din ţară! Locuitorii se bucură de investiţii în infrastructura de utilităţi, de drumuri, de locuri de joacă pentru copii, de unităţi de învăţământ moderne, de un iluminat public performant. În materialul de mai jos, Vasile Stoica oferă detalii prin care consideră că singura garanţie a dezvoltării este administraţia eficientă şi lucrul în echipă, în interesul şi pentru oamenii din comună.
Rep: D-le primar, aţi preluat primăria Dorobanţu în urmă cu 8 ani. Cum a fost toată perioada aceasta? A fost greu, a fost uşor?
V.S.: Nu, nu mi s-a părut greu pentru că am fost obişnuit cu funcţii de răspundere. Mi s-a părut ceva normal şi firesc să contribui la buna dezvoltare a comunei şi a satelor aparţinătoare, la demersurile pentru derularea de proiecte, de investiţii pentru bunul mers al cetăţeanului şi rezolvarea problemelor lor personale, cât şi ale instituţiei primăriei.
Rep: Este administraţia ceea ce v-aţi aşteptat dvs. înainte de a veni la primărie?
V.S.: Eu vin din sistemul privat unde lucrurile se derulează altfel. Când îţi propui să faci ceva, totul se întâmplă cu mai multă repeziciune, rar se întâmplă să aştepţi. În administraţie, toate acestea sunt diferite, timpii de aşteptare sunt alţii, procedurile sunt diferite, drept pentru care, pentru mine, aşteptarea a fost un lucru destul de greu să-l pot înţelege. Cu timpul am desluşit hăţişurile legislative în vigoare şi iată, rezultatele sunt pozitive şi se văd.
Rep: Ce aţi reuşit să realizaţi în cele două mandate?
V.S.: Consider că ce am promis am făcut! Modernizarea străzilor în satul Dorobanţu pe o lungime de 4.099 m; în satele Vărăşti şi Boşneagu pe o lungime de 5951 m; Am predat către C.N.I. amplasamentul pentru obiectivul de invvestiţii „Construire Centru Cultural Multifuncţional”; Au fost realizate lucrări de înregistrare sistematică a unui număr de 2.457 de imobile, în suprafaţă de 3.395,88 ha, în vederea înscrierii în sistemul integral de cadastru şi carte funciară aparţinând primărie, prin finanţare în cadrul programului Naţional de cadastru şi carte funciară; A fost realizat suportul topografic în vederea actualizării Planului Urbanistic General al comunei; Au fost construite garduri la cimitirele din satele Dorobanţu şi Vărăşti, precum şi lucrări de întreţinere a cimitirelor din satele Dorobanţu, Vărăşti şi Boşneagu; Achiziţionare buldoexcavator; Extindere alimentare cu apă în satul Vărăşti; Reabilitare şi modernizare biserici din satele Dorobanţu şi Boşneagu; Plantare butaşi de trandafiri pe traseul DN 31 şi DJ 304; Amenajare două locuri de joacă în curtea grădiniţei din satul Dorobanţu şi a şcolii din satul Vărăşti; Modernizare iluminat public stradal prin montare lămpi cu tehnologie led de 45 w şi 35 w; Asfaltarea a 4 tronsoane din strada George Coşbuc cu o lungime totală de 865 m; S-a finalizat recepţia lucrărilor la Camping Mostiştea Dorobănţeană, proiect privind dezvoltarea reţelelor de economie socială unde comuna Dorobanţu este partener; Înfiinţare sistem de supraveghere video cu 18 camere; Înfiinţare Ansamblu Folcloric „Spicul” care a participat la numeroase festivaluri de folclor, atât în ţară cât şi în străinătate, reprezentând cu cinste comunitatea; Reabilitare termică înlocuire învelitoare şi reparaţii curente Corp C1-Şcoala Gimnazială „Prof. univ. dr. Adrian V. Rădulescu”; Asfaltare I.B.U. str. Tudor Arghezi în suprafaţă de 7.550 metri pătraţi din exedentul anului 2019.
Rep: Care sunt priorităţile primarului Stoica pentru mandatul 2020-2024?
V.S.: Proiecte pe hârtie sunt multe, dar ca şi priorităţi mă gândesc că la începutul acestui mandat să demarez lucrările la următoarele investiţii: Racordarea comunei Dorobanţu la reţeaua de gaze naturale; Asfaltare 22 km străzi comunale; Construire Centru Cultural Multifuncţional; Reabilitare, modernizare şi dotare grădiniţă în satul Dorobanţu; Înfiinţare after-school; Continuarea lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor; Gestionarea calităţii apei potabile prin montarea unor filtre la staţia de apă din satul Vărăşti; Înfiinţare centru de zi pentru persoane vârstnice în satul Boşneagu; Acordare de locuri de casă tinerilor căsătoriţi; Construire teren de sport multifuncţional; Înfiinţare reţea canalizare; Modernizarea celor trei cimitire prin construire trotuare şi montare a unor lămpi de iluminat cu energie solară; Construirea unei capele mortuare la biserica din satul Dorobanţu; Construirea unui parc fotovoltaic care să asigure independenţa energetică a instituţiilor publice din comună; Susţinerea în continuare a activităţii Ansamblului Folcloric ”Spicul” Dorobanţu.
Rep: Care este mesajul dvs. pe care îl transmiteţi locuitorilor?
V.S.: Le mulţumesc pentru votul acordat şi îi asigur că îmi doresc să continui ce am început, că mergem împreună mai departe şi că printr-o bună colaborare putem face lucrurile să evolueze, astfel încât comuna Dorobanţu să ajungă la un nivel ridicat de dezvoltare. Le doresc sărbători frumoase şi multă sănătate!